Aktuális diákmunkák

Diákmunka | Kérdőívezés
Diákmunka jelentkezési határidő: 2014-11-28 12:00:00
Diákmunka kiírás ideje: 2009-11-05 12:18:00
Diákmunka Órabér: akár 800

Diákmunka | Karbantartói munka
Diákmunka jelentkezési határidő: 2014-12-31 12:00:00
Diákmunka kiírás ideje: 2009-11-05 12:18:00
Diákmunka Órabér: 500 Ft

Diákmunka | Polcok áruval való feltöltése
Diákmunka jelentkezési határidő: 2014-12-31 12:00:00
Diákmunka kiírás ideje: 2009-11-05 12:18:00
Diákmunka Órabér: 500 Ft

Diákmunka | Postaládába szórás
Diákmunka jelentkezési határidő: 2014-12-31 12:00:00
Diákmunka kiírás ideje: 2009-11-05 12:18:00
Diákmunka Órabér: 450 Ft

Diákmunka | Logisztikai központban
Diákmunka jelentkezési határidő: 2014-12-31 12:00:00
Diákmunka kiírás ideje: 2009-11-05 12:18:00
Diákmunka Órabér: 550 Ft

Új minimálbérek 2015-ben! PDF Nyomtatas E-mail
2015-02-13 09:18:36

604 Ft az új órabér

2015. január 1-től megváltoztak a minimálbér összegei és 105.000 Ft/hónap összegre, valamint a szakképzett minimálbér összege 122.000 Ft-ra növekedett. Mindez 604 Ft-os ill. 702 Ft-os bruttó órabért jelent a 2015-ös évben.

75 ezer diák dolgozott idén PDF Nyomtatas E-mail
2014-11-28 09:23:38

A szövetség öt iskolaszövetkezet (Fürge Diák, Meló-Diák, Mind-Diák, STUDENT, Universitas) adatai alapján állítja: idén nyáron is könnyű kisegítő fizikai, üzemi betanított, irodai adminisztratív és mezőgazdasági munkák közül választhattak leginkább a dolgozni vágyó diákok. Az iskolaszövetkezeti tagok nem diákhitelből, hanem az iskolaszövetkezetekben megtermelt jövedelmükből finanszírozzák tanulmányaikat.

Call Centeres, medenceőr, bohóc - több munkatípus közül lehet választani

Dr. Fiák Istvánt, a DiákÉSZ elnökét is meglepte a nyári munkák színes palettája. Úgy látja, értékes felületet teremtettek a gyakornoki programok. Pénzt kereshettek a diákok pénztárosként, call centeres, hostess munkakörben. Volt, aki programozó-, rendezvényszervező asszisztensként próbált szerencsét. De akadt olyan is, aki medenceőrként, hajmodellként vagy éppen próbafrizura készítőként kereste meg a tanulmányai finanszírozásának ellenértékét. A nyomdai munkák, a csomagolás, borítékolás, postázás, tolmácskodás minden évben visszaköszönő feladatok. - Számomra is új volt azonban, amikor a megbízóink áramlásmérésre, vagy éppen földmérésre, laborban mintavétel vizsgálatra, menyasszonyi ruha bemutatásra kerestek megfelelő munkavállalót. Sőt, volt, akinek, nem tréfa, bohócként kellett helytállnia - fejtette ki Dr. Fiák István.

Simon Balázs, a Fürge Diák igazgatója elmondta, nem csupán a munkára jelentkező diákok száma nőtt meg ugrásszerűen, de a munkatípusok is szélesebb skálán mozognak. Az idei év sajátossága, hogy a népszerűségi listán feljebb kerültek a mezőgazdasági munkák, így végre a gyümölcsszedéshez kapcsolódó munkák is felkerültek a strandi munkák mellé. - Ez persze azt is jelenti, hogy több munkánk van, ami az őszbe is belekúszik. Jelentősen több szervezési munkát igényel, hiszen a tanévek elindulásával szűkül az elérhető diák munkavállalók köre - hívta fel a figyelmet Simon Balázs.

Marosi László, a Meló-Diák ügyvezető igazgatója kiemelte, a generációváltás okozta kihívásokra reagálva azt is feltérképezik, mivel foglalkoznak manapság szívesen a diákok. Ennek megfelelően bővült a kínálatuk. - Már ezen a nyáron is több munkafajta közül választhattak a dolgozni vágyók. Így olyan fiatalok számára is nyitva állt, s áll a legális pénzkeresés lehetősége, akik a korábbi tevékenységekbe nehezen, vagy egyáltalán nem voltak bevonhatók - közölte Marosi László.

Bor Kata, a Mind-Diák cégvezetője is az ősszel fellépő munkaerőhiányra hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, jellemzően nyáron nagyon sok a 16-18 éves korosztály, akik középfokú oktatási intézményben tanulnak. Az ő számuk ilyenkor hirtelen megemelkedik. - Partnereinknél egyre inkább tendencia azonban, hogy a pozíció betöltését 18 évhez kötik, vagyis nagy gondot jelent ennek a korosztálynak a nyári időszakban történő 
foglalkoztatása - mondta Bor Kata.

Keresettek a gyakornokok

Vas Zoltán, a STUDENT igazgatója szerint sok cég keresett gyakornoki, asszisztensi pozícióba másod-, harmad éves diákokat, akikre felelősségteljes feladatokat is lehet bízni. A fiatalok egy részének tanulmányaik befejeztével teljes munkaidős szerződést kínálnak. - Az ilyen jellegű pozíciókat a diákok is kedvelik, mivel szakmai tapasztalatokra tehetnek szert. Előnnyel indulnak azon társaikkal szemben, akik nem dolgoztak a főiskolai, egyetemi tanulmányaik mellett - zárul a közlemény Vas Zoltán szavaival.

Csökkent a Raiffeisen Bank International nyeresége az első félévben PDF Nyomtatas E-mail
2013-08-22 10:29:26

A konszernszintű adózott nyereség 277 millió euró volt 2013 első félévében, 60,5 százalékkal kevesebb, mint 2012 első hat hónapjában. Az adózás előtti eredmény 467 millió euró volt, 460 millió euróval kevesebb, mint egy évvel korábban.
A profit csökkenését a bank elsősorban a tavalyi első félévre eső, 272 millió eurót kitevő egyszeri hatásokkal magyarázza, értékpapírok eladásával és hibrid tőkeelemek visszavásárlásával. Az adózás utáni eredmény csökkenésében a nagyobb adóterhek játszottak közre a bank közlése szerint.
Pozitívan befolyásolta ugyanakkor az eredményt, hogy a nettó kamatmarzs emelkedett, 42 bázisponttal, 3,06 százalékra.
"A kihívást jelentő keretfeltételek alapján nem vagyunk elégedetlenek az eredménnyel. Főként a jobb kamatmarzs és az emelkedő üzemi eredmények adnak okot a bizakodásra, a konjunktúra élénkülésének jeleivel együtt" - szögezte le Karl Sevelda vezérigazgató a közleményben.
A második negyedévről 120 millió euró eredményt jelentett az RBI, ami 30 százalékkal volt alatta az előző év azonos időszakában elért eredménynek.
A Raiffeisen Magyarországról 83 millió euró adózás utáni veszteséget jelentett, 2012 első félévében 82 millió euró volt a leányvállalat negatív eredménye.
Veszteséges lett a Raiffeisen Szlovéniában is, ahol 11 millió euróval csúszott mínuszba az adózás utáni mérleg. Csehországban és Szlovákiában csökkent az RBI nyeresége.
A brit Financial Times a hónap elején arról számolt be, hogy az RBI terjeszkedési erőfeszítéseit hat piacra: Oroszországra, Lengyelországra, a Cseh Köztársaságra, Szlovákiára, Romániára és Ausztriára összpontosítja. Lassítani készül növekedését Délkelet-Európában, "zsugorítani" Szlovéniában, és Sevelda megfogalmazása szerint "nincs nagy kedvük a növekedéshez" Magyarországon sem.
A féléves mérleg szerint a nem fizető hitelek aránya konszernszinten 9,9 százalék volt, 0,1 százalékponttal magasabb, mint 2012 év végén.
Az RBI továbbra is lehetségesnek tartja a tőkeemelést a második félévben.

 

MTI

Indul a 14,5 milliárdos kórházfejlesztés Nyíregyházán PDF Nyomtatas E-mail
2013-08-22 10:23:05

A megállapodást Szűcs Ákos, az egyik legnagyobb uniós forrásokat kezelő ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. igazgatója, Stefka Nóra, a kórháztulajdonos Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet általános főigazgató-helyettese és Tolnay Tibor, a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá.
    Mangol Csilla közölte, a 14,5 milliárdos, kiemelt projekt megvalósításához az árfolyam- és adóváltozások miatt a kormány 2,1 milliárd forint többletforrást biztosított, így a fejlesztéssel modern, a 21. századi követelményeknek mindenben megfelelő gyógyintézet jön létre a jövő év végéig a megyeszékhelyen.
    Tolnay Tibor, a kivitelező cég vezetője elmondta, hogy a mintegy 10 milliárd forint építési költségből három összekapcsolt, többemeletes, együttesen 36 ezer négyzetméter alapterületű épületrészt alakítanak ki.
    Az A jelű épületet, amelyben az onkológiai betegellátó részleg kap helyet, 2014. május 21-én adják át, majd a C épületnek kell elkészülnie 2014. október 21-re. Ott a gyermekgyógyászati tömböt hozzák létre, míg a B épületben a szív- és érrendszeri betegeket kezelik majd. Ezt az épületet 2014. december 21-én adják át.
    Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvos főigazgató-helyettese hangsúlyozta, a fejlesztés hosszú időre meghatározza a térség magas színvonalú betegellátását. A korszerű épületekben az orvosok, ápolók munkáját a legmodernebb gépek, műszerek segítik majd, beszerzésükre négymilliárd forintot fordíthatnak.
    Az onkológiai tömbben sugárterápiás részleget alakítanak ki, és mintegy 150 ágyas, különböző betegségeket ellátó osztály tartozik majd hozzá. A gyermekgyógyászati részlegben radiológia, sürgősségi ellátó, szakrendelők, bronhoszkópos vizsgálók, újszülöttosztály is lesz, együttesen több mint 100 ággyal, valamint 21 ágyas anyaszállással. A szív- és érrendszeri tömbben citosztatikai laboratóriumot, általános belgyógyászati, nefrológiai, angiológiai, gasztroenterológiai, illetve fertőzőosztályt hoznak létre, intenzív-, valamint rehabilitációs részleggel.
    Adorján Gusztáv megjegyezte, hogy az építkezés ideje alatt igyekeznek zavartalan ellátást nyújtani a betegeknek, és minden információval ellátják őket a kellemetlenségek elkerülése érdekében.
    Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere a sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a város önkormányzata minden segítséget megad a megye egészségügyi ellátásában kiemelkedő jelentőséggel bíró beruházás gyors megvalósításához.

 

MTI

Labdarúgó NB I - Czvitkovics az újonc Puskás Akadémiához szerződött PDF Nyomtatas E-mail
2013-08-22 10:21:50

 A felcsúti klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a korábban az MTK-ban, a belga Kortrijkban és a Debrecenben futballozó középpályás kettő plusz egy évre írt alá. Czvitkovics két bajnoki címet nyert az MTK-val, majd kettőt a Debrecennel is, emellett háromszoros Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes.
    "Bízom benne, hogy jó játékkal és ha lehet, gólokkal tudom segíteni új csapatomat - mondta az együttes honlapjának Czvitkovics Péter. - Ideje elkezdeni a felzárkózást, a pontgyűjtést, remélem, ehhez én is hozzá tudok járulni. A Debrecennel végigcsináltam a felkészülést, szerepeltem az Európa Liga-selejtező mérkőzésen, szerintem jó erőállapotban vagyok. Ha számít rám Benczés Miklós vezetőedző, akár a Kaposvár elleni szombati bajnokin bemutatkozhatok új csapatomban."
    A Puskás Akadémia négy forduló után egy döntetlennel és három vereséggel a 15. helyen áll a 16 csapatos OTP Bank Ligában.

 

MTI

Vegyes tapasztalatokkal zárta első félévét az informatikai klaszter PDF Nyomtatas E-mail
2013-08-22 10:19:01

Az ez év januárjában alakult OMIR azért jött létre, hogy közös beszerzésekkel, szakmai, értékesítési, marketing és vezetési képzésekkel, valamint piacszerzéssel segítse a tagjait.
    A tervek szerint a tagok száma az év végére érte volna el az ötvenet, de jelenleg már mintegy 220 tagot számlál a szervezet. Közülük mintegy 20 cég rendes tag, illetve kétszáz pártoló tag státusú informatikus is csatlakozott hozzá.
    A közlemény szerint az elmúlt fél évben 11 tematikus szakmai képzést rendeztek, emellett több kisebb közös kivitelezési projektet valósítottak meg. A további kivitelezési projektek vállalását nehezítette, hogy jóval nagyobb az egyes szakemberek felkészültsége közötti eltérés, mint azt várták.
    Olyan gyorsan fejlődött az informatika, hogy sok rendszergazda nem tudta tartani a lépést, ezért át kell alakítani a képzési tematikát - idézi a közlemény Kiril Kirovot, az OMIR ötletgazdáját és szervezőjét.
    A szakember sikeresnek értékeli az első hónapokat, szerinte a megugrott taglétszám jelzi a szakma igényét. A tapasztalatok alapján újragondolják a következő időszakot; a tervek között szerepel egy szakmai konferencia szervezése, a differenciált képzések elindítása, valamint a rendes tagok számának és a közös kivitelezési projektek volumenének növelése.

 

MTI

Elemzők: tovább csökkenhet az államadósság a harmadik negyedévben PDF Nyomtatas E-mail
2013-08-22 10:17:15

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közzétett adatai szerint az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2013 második negyedévének végén a GDP 81,4 százaléka volt, elérte a 23 250 milliárd forintot.
    Az adósságot a második negyedévben a nettó hitelfelvétel 226 milliárd forinttal növelte, a forint erősödése pedig 315 milliárd forinttal csökkentette.
    Az államháztartás nettó tartozása 17 728 milliárd forint volt, a GDP 62,1 százalékát tette ki 2013 második negyedévének végén.
    Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója az  MTI-hez eljuttatott kommentárjában kifejti: a GDP-arányos államadósság csökkenése kedvező tendencia, ez az IMF hiteltörlesztés miatt a harmadik negyedévben is folytatódhat, javítva így a hazai befektetési eszközök megítélését.
    Hozzáfűzte: a második negyedévben bár csak egy százalékponttal csökkent a GDP-arányos államadósság az előző negyedévhez képest, de a kismértékű csökkenés is kedvező folyamatnak tekinthető, és javítja a hazai befektetési eszközök megítélését.
    Horváth István szerint ez a csökkenő tendencia a harmadik negyedévben folytatódhat az IMF hitel visszafizetése miatt, hatása azonban nem lesz olyan jelentős, mivel a következő hónapokban leginkább az fogja meghatározni a hazai eszközök árfolyamát, hogy a Fed szigorítása miatt egyre erősödő befektetői aggodalom nyomás alatt tartja a feltörekvő piaci eszközöket.
    A szakértő szerint ezért a hazai eszközök kilátásai nem kedvezőek. "A forint és a kötvénypiac esetében a mai kedvező adósságadat ellenére is óvatosak vagyunk, mert a gyengülés kockázatát látjuk, ami a kötvényhozamok fokozatos emelkedésén már most is jól látható" - hívta fel a figyelmet Horváth István.
    Suppan Gergely, a TakarékBank senior elemzője az MTI-nek kiemelte: a harmadik negyedévben tovább csökkenhet a magyar államadósság. Ezt segítheti, hogy Magyarország augusztusban az IMF-hitel még fennmaradt, 2,2 milliárd euró értékű tartozását visszafizette a valutaalapnak. A szakértő hozzátette: ezt a hatást némiképp, de nem teljesen ellensúlyozhatja az augusztusi forintgyengülés.
    Az elemző elmondta: az Államadósság Kezelő Központ augusztus-novemberben közel 300 milliárd forinttal kevesebb kibocsátást tervez, mint amennyi tartozás éppen lejár, így ha nem lesz más forrásbevonás, akkor ez önmagában 1 százalékponttal csökkenti a GDP-arányos államadósság mértékét.
    Suppan Gergely szerint novemberig akár 3 százalékponttal csökkenhet az államadósság, azt figyelembe véve pedig, hogy a GDP reál- és nominális szinten is emelkedik, 2013 év végére 79 százalék körül lehet Magyarországon a GDP-arányos államadósság.

 

MTI

MNB: a devizahitelesek problémájának megoldása sürgető feladat PDF Nyomtatas E-mail
2013-08-22 10:16:15

Az MNB szerdán a lakossági devizaalapú jelzáloghitelekről indított cikksorozatot, amellyel célja, hogy megismertesse a közvéleményt "a devizahitelek - mind gazdasági, mind szociális szempontból kiemelt jelentőségű - problematikájával kapcsolatban a főbb tényekkel, összefüggésekkel" - olvasható a jegybank honlapján szerdán közzétett közleményben.
    Az első cikkben Balog Ádám, az MNB alelnöke és Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója kifejti: a devizahitelezés a magyar gazdaság egyik legsúlyosabb problémája mind szociális, mind konjunkturális, mind pedig pénzügyi stabilitási szempontból.
    A válság előtti optimista hangulatban a devizahitel egy látszólag olcsó lehetőség volt arra, hogy a remélt jövedelemfelzárkózás várt gyümölcseit egy háztartás hamarabb élvezhesse. A devizahitel kockázatait a forint stabil árfolyama viszont teljesen elfedte - hívja fel a figyelmet a cikkben a két szakértő.
    A cikksorozat szerzői kitérnek arra: "ami áldás volt az adósoknak a válság előtt az alacsony törlesztőrészletek miatt, átokká vált a válság során. A törlesztőrészletek tekintetében egy tipikus deviza alapú jelzáloghitel-adós egészen 2010 tavaszáig jobban járt, mint ha forintban vette volna fel ugyanazt a hitelt árfolyamkockázat nélkül, de lényegesen magasabb kamat mellett."
    A futamidő első éveiben a devizaalapú jelzáloghitel törlesztőrészlete jóval alacsonyabb volt, mint forinthitel esetén lett volna. Ezzel szemben az elmúlt két évben törlesztőrészlete már átlagosan 20 százalékkal magasabb volt, mint egy 2007-ben felvett forinthitel esetén. A felvételkori törlesztőrészlethez képest pedig több mint 70 százalékkal nőttek a svájci frank alapú jelzáloghitel adós terhei - olvasható a cikkben.
    A jegybanki vezetők cikke külön kitér a törlesztőrészletek problematikájára. A tanulmány rámutat: a törlesztőrészletek elviselhetetlen teherré váltak sok háztartás számára, ami két forrásból, a kamat- és az árfolyamveszteségekből származott. A kamatveszteségek oka az egyoldalú kamat- és díjemelések voltak, amivel a bankok a növekvő hitelezési veszteségek és fiskális terhek
jelentős részét a teljesítő ügyfelekre tudták hárítani.
    A válság során a svájci frank alapú jelzáloghiteleknél mintegy 2 százalékponttal, 6-7 százalékról 8-9 százalékra megemelt teljes
hiteldíj-mutató (THM) következtében átlagosan 20 százalékkal emelkedtek a havi törlesztőrészletek. Eközben a forrásköltségek szempontjából irányadó svájci referenciakamat (CHF-LIBOR) nulla közelébe csökkent, ami egy referencia-árazású termék esetében jelentős kamatcsökkentést eredményezett volna.
    A hazai gyakorlatban azonban a hitelszerződések olyan erőfölényt biztosítottak a bankok számára a kondíciók megváltoztatása terén, ami lehetővé tette, hogy növekvő veszteségeiket devizaadós ügyfeleik rovására enyhítsék - állítja Balog Ádám és Nagy Márton.
    Az árfolyamveszteségek oka a svájci franknak, mint menedékdevizának a válság során bekövetkezett nagymértékű felértékelődése volt. A svájci frank átlagos felvételkori árfolyama 160 forint/svájci frank körül alakult, így csak az árfolyamveszteség miatt a jelenlegi, forintban kifejezett törlesztőrészlet 50 százalékkal magasabb, mint a hitel felvételekor.
    Az eltérő kamatozás és az árfolyam-ingadozások a törlesztőrészletek mellett a fennálló tőketartozásra is hatnak. Az eddig eltelt időszakban a svájci frank alapú jelzáloghiteleknél a fennálló tőke svájci frankban kifejezve közel 19 százalékkal csökkent volna stabil árfolyam mellett, míg a forinthitelnél csupán 11 százalékkal. Ugyanakkor a forint és svájci frank közötti árfolyamváltozás miatti átértékelődés hatására a fennálló tőketartozás forintban kifejezve - a tőketörlesztések ellenére is - jelenleg 30 százalékkal nagyobb, mint az eredeti felvett hitelösszeg - olvasható a jegybanki vezetők cikkében.
    A cikkben közölt táblázat szerint 2013 június végén a hazai bankrendszer devizaalapú jelzáloghitel-állománya összesen 3525 milliárd forintra rúgott, 501 ezer szerződés révén. Ebből lakáscélú jelzáloghitel 1828 milliárd forint volt, 222 ezer megkötött szerződés révén. A szabad felhasználású jelzáloghitelek összege 1697 milliárd forintot tett ki, 279 ezer szerződés révén.
    A nem teljesítő hitelek a teljes állományhoz viszonyítva idén június végén már 21 százalékot tettek ki, abszolút számban kifejezve 731 milliárd forintot értek el. Ennek többsége - 437 milliárd forint - szabad felhasználású jelzáloghitel volt, ami a teljes állomány 26 százaléka, míg a lakáscélú nem teljesítő kölcsönök összege 294 milliárd forintot ért el, a teljes állomány 16 százalékát.

 

MTI

Zuckerberg mindenki számára hozzáférhetővé akarja tenni az internetet PDF Nyomtatas E-mail
2013-08-22 09:04:50

Az internet.org elnevezésű kampányról Zuckerberg szerdán a CNN hírtelevíziónak elmondta, azt akarják elérni, hogy bárki, bárhol egyszerűen besétálhasson egy üzletbe, vehessen egy telefont, felkapcsolódhasson az internetre és hozzáférjen ugyanazokhoz a dolgokhoz, amelyekhez minden más internet-felhasználó.  
A Világbank adatai szerint a Föld hétmilliárdos lakosságából több mint 4,5 milliárd embernek nincsen internet-hozzáférése. A legnagyobb elmaradás a kelet-afrikai Eritrea (0,8 százalék), a délkelet-ázsiai Kelet-Timor (0,9 százalék) és Mianmar (1,1 százalék) területén van. Az Egyesült Államok lakosságának 19 százaléka nem rendelkezik internet-hozzáféréssel. A Földön nagyjából egymilliárd ember használja a Facebookot - adta hírül a CNN.  
Zuckerberg olyan világról álmodik, amelyben mindenkinek ugyanolyan lehetőségek állnak a rendelkezésére ahhoz, hogy megossza véleményét és szabadon beszéljen. Mint elmondta, a kapcsolattartás emberi jog. Zuckerberg technológiai óriásvállalatokat - Nokia, Qualcomm, Samsung - is meggyőzött, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.
Más vállalatok is próbálkoznak hasonló missziókkal. A Google cég rádióantennákkal felszerelt ballonokat küld a sztratoszférába a Loon nevű projekt részeként, amelynek célja, hogy összekapcsolja az internettel nem rendelkezőket.  
A mobiltelefon-gyártók mindeközben azon igyekeznek, hogy olcsó - kevesebb, mint 15 dollárba (3400 forint) kerülő - okostelefonokat fejlesszenek ki. Zuckerberg eddig több mint egymilliárd dollárt fektetett a projektbe és reméli, hogy még többet tehet az internet-hozzáférés globálissá válásának elősegítéséért.

 

MTI

Palotanegyed Fesztivál Június 4. és 6. PDF Nyomtatas E-mail
2010-06-01 14:08:59

Józsefváros kiemelt rendezvénye a Palotanegyed Fesztivál. Június 4. és 6. között öt köztéri helyszínen (Krúdy Gyula utca, Gutenberg tér, Mikszáth tér, Lőrinc Pap tér), igényes szórakoztatató programok várják a kikapcsolódni vágyókat a szervezők. Minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Lesznek kézműves foglalkozások, különleges társasjátékok, egészség tanácsadás, irodalmi beszélgetések, gólyalábasok, színházi előadások és koncertek. 
Fellép többek között Palya Bea, a Ghymes, Halász Judit, Berecz András, Szalóki Ági és a Besh o droM.
A Palotanegyed Fesztivál augusztusban folytatódik. A színházi évad kezdete előtt, rendhagyó módon a Bárka Társulata is ekkor mutatja be új előadását a Nemzeti Múzeum lépcsőin!

{$smarty.section.Navigator.index} 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
 

Jogi nyilatkozat | Oldaltérkép | Médiaajánlat

© 2006 - 2010. Sendo Diákmunka-közvetítő Kft. Minden jog fenntartva.
Linkunderground SEO tools - Google PageRank TopLista - TOPunderground.hu - Toplista