Synovitis, Dr. Diag - Malignus pigmentált villonoduláris synovitis


Nő: Bármely életkorban előfordulhat Betegség leírása: Rosszindulatú lefolyású synovitis folyamat, melynek háttere a pigmentált villonodularis bolyhos-csomós izületi hártya gyulladás.

The Pathological Processes Leading to Persistence and Destructiveness of Synovitis

A kórisme csak mikroszkópos vizgálattal állapítható meg, tehát synovitis elnevezés kórszövettani elnevezésen alapul. Betegség lefolyása: A villonodularis synovitisek közé döntően jóindulatú tumoros daganatos elváltozások tartoznak, melyek az izületek synovitis hártyáját, az ínhüvelyek és bursák belhártyáját érintik.

Ide tartozik a pigmentált villonodularis synovitis diffúz, a lokalizált villonodularis tenosynovitis és a ritka lokalizált nodularis bursitis.

synovitis

A diffúz formák helyileg agresszíven viselkedhetnek, a csontokba, izületi tokba, inakba és a synovitis lágyrészekbe hatolhatnak. A benignus formák is synovitis lokálisan destruktívak, de nem metasztatizálnak. Ritka rosszindulatú formája synovitis malignus pigmentált villonodularis synovitis, mely gyakran ad áttétet.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre. Kedves Látogatónk! Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az synovitis és név utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadnimelyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul.

A pigmentált villonodularis synovitis a villonodularis synovitis synovitis prototípusa. Bár minden életkorban előfordulhat, leggyakrabban a harmadik-negyedik évtizedben jelentkezik, egyformán érintve mindkét nemet. Bursalis előfordulás ritka, ez esetben főleg a poplitealis, iliopectinealis bursákat és a bursa anserinát érinti.

synovitis ízületi fájdalom idegsejtje

A pigmentált villonodularis synovitis gyakran egyizületben fellépő duzzanat képében jelentkezik. Az elváltozás gyakran fájdalmatlan, máskor enyhe fájdalommal és enyhe synovitis duzzanattal jár.

ízületi betegség lefordítása gyógyszer ampullákban ízületi fájdalmak kezelésére

A tünetek bizonytalanul, ritkán hirtelen kezdődnek és lassan progrediálnak hónapoktól akár évekig. Az érintett terület duzzadt, meleg, synovitis esetek felében enyhe nyomásérzékenységgel.

mesterséges csípőfájdalom ízületi dimexid kenőcs ár

Az izület mozgáskorlátozottsága jelentős lehet. Az izületi punkció során nyert folyadék véresen festenyzett, glükózszintje alacsony, a gyulladásos synovitis synovitis alacsony, de lehet emelkedett is.

Néha azonban a térdkalács és a combcsont veleszületett alaki eltérései miatt alakulhat ki ez az állapot, amelyet nem mindig előz meg baleset vagy rossz mozdulat. Az első ficamot elég nagy valószínűséggel követi valamikor egy második, majd később synovitis ficam, amely synovitis gyakrabban fordulhat elő.

Elkülönítendő traumától, Charcot izülettől, synovitis arthropatiától, sarlósejtes anaemiától, és Ehler's-Danlos szindrómától, de szóbajöhet tuberkulózis, synovialis osteochondromatosis, synovialis haemangioma, amyloid arthropatia, stb. Radiológiai jellegzetességek: az esetek kétharmadában a röntgen felvételen lágyrészmassza látható.

térdízület erősítése

CT és MR vizsgálat hasznos lehet az elváltozás kiterjedtségének vizsgálatában és az synovitis belüli lipid és hemosziderin lerakódást is ábrázolják, mely az elváltozásra jellegzetes. Synovitis csontot erodálva subchondralis, jól körülhatárolt, cystaszerű elváltozásokat, vagy juxtacorticalis ovális erosiók hozhatnak létre. Leginkább a sebészi synovectomia javasolt, de a tumor ezután is recidíválhat.

A műtéti synovitis indikációi és eredményei Atlantoaxiális subluxáció A neurológiai kiesések ldöntő jelentőségűek, ha sebészeti megoldás jön szóba.

Irodalom J. Saunders Company, Gömör B.

synovitis hogyan kezeljük a kéz lábainak ízületeit

Budapest, Megelőzési és más fontos tanácsok: A malignus pigmentált villonodularis synovitis diagnosztizálásakor a megfelelő synovitis elvégzett sebészi beavatkozás és adjuváns kezelés fontos lehet az életkilátások szempontjából, mert a synovitis agresszív és gyakran metasztatizál.